fredag 17 juli 2009

Nu är jag såld!

P1020811

Att sticka spets “på riktigt” är ju hur kul som helst! Jag visade tidigare en bild av ett mönster som jag hittade i svärmors mönstersamling, mönstret är till en rund stickad duk. Jag har ju länge tänkt att det skulle vara roligt att prova på att sticka en spetssjal precis som alla andra stickbloggare. Men jag har känt mig lite osäker på huruvida jag ännu är tillräckligt kunnig för att ge mig in på ett sådant projekt. När det här mönstret dök upp tyckte jag att det skulle fungera bra som ett slags test av mina kunskaper.

P1020702

Genom arbetet med duken har jag lärt mig en hel del om vad som fungerar när man stickar riktig spets, samt om vad som inte fungerar. Uppläggningen var lite krånglig, enligt beskrivningen skulle man göra en ögla som man sedan skulle virka upp maskorna i användandes dubbelt garn, och till sist skulle man spänna åt det hela genom att dra i den ena trådändan. Men det fick jag inte att lyckas, vet inte hur de avsåg att man skulle bära sig åt. I stället surfade jag runt och tittade hur andra dukmönster beskrev uppläggningen och det resulterade i att jag gjorde en helt vanlig uppläggning som jag sedan spänner åt med hjälp av en extra tråd.

En annan sak som jag märkte med detta lite äldre mönster var, att man förväntades förstå att när det står sticka i hop två maskor så skall man göra det olika beroende på åt vilket håll mönsterbilden skall luta. Men det tog ju en stund innan jag märkte det. Sedan borde jag definitivt ha haft trästickor att sticka mitten med, metallstickorna trillade ur hela tiden till mitt stora förtret. Nu måste jag också skaffa mig en rundsticka som passar arbetet, eftersom arbetet vill halka av strumpstickorna i kanterna nu när det blivit så här pass stort.

De två viktigaste lärdomarna hittills:

1. Spetsstickning skall göras med 100% koncentration. Det är krångligt att backa om man gjort fel och det är svårt att se var felen sitter, speciellt som nybörjare.

2. Spetsstickning är otroligt roligt! Det blir så fint att man bara häpnar, och det är inte så svårt som jag trodde att det skulle vara. Bara man lär sig se hur maskorna ser ut när det är flera omtagningar med en maska emellan blir det fint!

P1020818

5 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Det ser väldigt roligt och intressant ut. Något jag ska prova framöver.
hej fr. Koftan

Annika sa...

Ser ju jättefint ut... har dragit mig för att sticka dukar... det ser ju sååå krångligt ut... men de blir ju så fina.... tycker du är jätteduktig som vågar prova o sen lyckas så bra.. Kram ANnika

Medea sa...

Vad fin den ser ut. Uppläggningen låter som en magic ring som man använder när man virkar amigurumi. Men ditt sätt blev ju minst lika bra.

I LOVE YOU sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇

肉羹麵Jason sa...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色