söndag 7 februari 2010

Vetepapegoja

P1030881

Här blev det för en gångs skull lite ofrivillig tystnad i bloggen. Jag råkade ut för blindtarmsinflammation för en dryg vecka sedan, så jag har legat lågt sedan jag kom hem från sjukhuset.

När orken inte är på topp passar det bra att blogga om den andra handgjorda julklappen jag gav bort i julas. Maken förärades med denna vetepapegoja, som efter ett par minuter i micron är varm och rolig på stela axlar. Jag har tidigare sett varianter av vetedynor som sett ut som katter eller andra djur, men eftersom vi har ett internt skämt om en papegoja på axeln tyckte jag att en sådan skulle passa perfekt!

P1030883

Mönstret hittade jag på själv. Kroppen består av två likadana hopsydda delar i rött sammetsaktigt tyg. De är klippta som en hästsko och den ena ändan är en aning större för att fungera som huvud. Sedan sydde jag separata vingar och stjärtfjädrar samt ben och näbb. Dessa är fyllda med bomull medan kroppens innanmäte består av ekologiska vetekorn. Till sist broderade jag på ögon och lite lite färg på den ena vingspetsen. 

Gojan blev riktigt sympatisk tycker jag, samtidigt känns det rysligt att lägga in den i micron då den med stora ögon tittar tillbaka på en genom ugnsglaset…  Stackarn!

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Låter som du har haft en jobbig vecka... Krya på dig!! Papegojan är ju jättesöt, säkert uppskattad :)

Katarina sa...

Helt underbar! Vad sägs om att dela med dig av mönstret?

pricklybear sa...

Hej, jag undrar hur du sydde ögonen?

Mia sa...

Hejsan,
Ögonen är broderade, jag använde vanligt broderigarn och fyllde i ögonen med plattsöm!