måndag 3 november 2008

Oktobersocka 2 och bokslut

P1010395

Nu är det dags att sätta punkt för oktobers sockstickande och gå vidare med nya utmaningar. Får jag presentera oktobersockor nr 2 som jag fick färdiga i går (2.11...) De är avsedda för en person med lite mindre fot än mannekängen ovan, däför ser de lite spända ut i tårna. Som ni ser är inte trådarna fästa ännu men det blir de i kväll. Sockorna är stickade i tvåtrådigt Walmu-garn, stickstorlek 3,5. Modellen är enkel och komponerad vartefter jag stickat. Vristen och fotens ovansida är stickad i ribbning med två räta en avig, det dekorativa intrycket i övrigt får garnet stå för.

P1010388

Som avslutning blir det en bild på de sockor jag hunnit få klart under firandet. Sammanlagt blev det två och ett halvt par. Den gröna sockan var nummer två i ett par jag påbörjat tidigare. För att slå två flugor i en smäll gjorde jag klart den först och kunde samtidigt stryka det projektet från min sjupunkters lista på halvfärdiga projekt. Det är ju samtidigt väldigt motiverande att kunna ha det första paret färdigt redan ett par dagar in i oktober! Oktobersockorna 1 och 2 var de egentliga projekten som jag bestämt mig för att göra under festen och jag hann få dem klara inom ungefärlig tid. Roligt initiativ PetraO, tack för att du inspirerade oss stickare på olika håll och fick oss att förgylla en annars rätt grå månad med lite extra sockstickning!

2 kommentarer:

Annika sa...

Det är sååå härligt när ett arbete är klart o alla trådar är fästade... snygga blev de dina sockor... Kram Annika

PetraO sa...

Tack själv! det var fantastiskt roligt att så många var med och det blev ju oerhört produktivt för din del! Jippi! / petra