måndag 24 november 2008

Hur kan stickandet plötsligt kännas tråkigt?

Det har jag funderat över en hel del den senaste veckan. Av någon märklig orsak har jag hamnat i en sticknings- och hantverkssvacka. Ingenting känns roligt eller inspirerande, inte ens att gräva runt i min garnsamling eller besöka garnbutik väcker några lustar. I stället har jag fått en massa energi att göra annat, som att städa skåp och göra undan en massa av de där övriga ärendena eller göromålen som jag länge skjutit upp. Problemet är alltså inte låg energi överlag, utan mer som att jag är mätt på stickande för tillfället. I och för sig är det väl inte konstigt, som jag har stickat och pysslat i ett kör sedan sommaren 2007 då jag återupptog mitt handarbetande. Det lustiga är att det svängde över en natt, plötsligt hade jag bara inte lust att sticka. Jag hoppas att det försvinner lika snabbt igen, för nog vet jag innerst inne att det är kul med hantverk.

P1010415För att inte helt rosta har jag ändå en stickning på gång, den där resestickningen jag nämnde tidigare. Det är min mor som har beställt ett halsskydd och jag hittade ett trevligt strukturmönster som gör sig fint i det gräddfärgade Sublime-garnet som blev över då jag stickade den vita tröjan. Eftersom jag haft så mycket annat program har jag inte hunnit sticka desto mera om kvällarna, men jag har som målsättning att överlämna det färdiga halsskyddet till julen. Den lilla bilden till vänster är tagen i dagsljus för ett tag sedan då jag gjorde en provlapp. Den stora bilden nere togs i kväll i aftonlampans sken och visar bättre hur strukturen fungerar på en större yta. Riktigt trevlig effekt tycker jag.

 P1010599

Så hörde jag dåliga nyheter på arbetsresan. Min favoritgarnbutik skall stänga vid årsskiftet! Nu hade de inte längre inne av det vita garnet jag hamstrat till två framtida tröjor, måste nog kontakta tillverkaren och höra om det går att beställa rakt från dem. Utöver detta så läste jag i nyheterna att enheten som tillverkar Walma-garnet skall läggas ner. Oklart om det påverkar garntillverkningen eller om den flyttar nån annan stans, här finns det lite mera tid att bunkra upp då nedläggningen är planerad till 2010.

Jag skall under de kommande dagarna försöka ta mig tid att titta in på alla era bloggar och se vad som händer i stickvärlden just nu. Jag insåg att jag inte gjort några besök på över två veckor! Ska bli spännande att se vad folk har på gång, kanske jag får lite inspiration på köpet!

1 kommentar:

Annika sa...

Visst har man lite dalgångar ibland men de brukar inte bli så långvariga inte....:) har precis gjort klar en fuskkrage i lilla lovikka som jag blev kanonnöjd med... nu ska det bara göras en till dotra med.....:) Kram Annika