söndag 7 december 2008

Nu är inspirationen tillbaka!

Jätteroligt att efter en lite längre paus hitta stickglädjen på nytt! Jag var nästan lite bekymrad ett tag, tänk om jag aldrig skulle få lust att sticka igen? Vad skulle jag göra av alla garn i så fall? Visst har jag haft lite sämre inspiration emellanåt, men aldrig såhär totalstopp. Men som ni stickare vet, när man sedan råkar få tag i det där speciella garnet som får en mängd nya idéer att födas eller får sista pusselbiten i en gammal vision att falla på plats så finns det ingen återvändo.

P1010606

Här är ett smakprov på min comeback-väst. Redan tidigare i höstas hade jag funderat på att sticka en sån där väst som är modern just nu, lite grov i strukturen, med bälte i midjan och lite ärm. Då provade jag några olika garner men hittade inte riktigt något som kändes rätt. I garnbutiken jag besökte i fredags hittade jag det perfekta garnet för detta projekt. Sublime Organic Merino Wool dk i färgen 113.

Garnet är underbart mjukt och så tilltalar den ekologiska aspekten mig. Det känns bra när man genom sin konsumtion kan bidra till en aningen hållbarare utveckling. Det enda jag tyvärr inte vet är varifrån garnet kommer, det vill säga ifall de stackars australiensiska fåren flåtts för att jag ska kunna sticka med extra mjukt garn...Jag är så naiv att jag hoppas att den ekologiska stämpeln på nåt vis skall garantera att också djuren behandlats väl. Men i övrigt säger man sig ha producerat ullen och garnet enligt ekologiska metoder, samt färgat med snälla färger. Så det är ju alltid något.

P1010601

Jag köpte bara ett nystan i fredags för att prova på och se hur det beter sig, men nu har jag stickat upp det garnet så i morgon bär det av till garnbutiken igen. Jag måste också fixa till någon sorts mönster, för nu blev jag så ivrig att jag bara satte igång med ryggen direkt. Jag vet ju hur bred den skall vara över höften och hur bred resår jag vill ha nedtill. Då är det bara att köra på, eller? Slutresultatet skulle kunna bli lite i samma anda som Ivy i Kim Hargreaves senaste kollektion. Bara utan flätor och med dubbel mosstickning och några väl valda detaljer vid ärmhålen, samt lite längre. Men ni förstår kanske hur jag menar i alla fall... 

2 kommentarer:

Annika sa...

Härligt at tdu är på G igen... ser den framför mig... garnet verkade ju härligt o du är precis som mig... kan inte låta bli att börja...:) Kram Annika

Fidiluren sa...

Precis en sådan kofta skulle jag också vilja ha! Det är så skönt med långa plagg som går ner över baken tycker jag. Skall bli spännande att se det färdiga resultatet. Lycka till!