onsdag 29 oktober 2008

Oktobersocka 2 och nytt garn

P1010376

Den första oktobersocka nummer två är nästan färdig och som jag skrev senast var garnet en mycket positiv överraskning. Även detta är Walmu-garn, tvåtrådigt den här gången. Vanligen hör inte flerfärgat till mina absoluta favoriter, men detta var ju otroligt fint. Det är inte färgat, utan spunnet i ljusare och mörkare gråa nyanser. Det jag gillar är att färgövergångarna tonas ut så långsamt som de gör. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig när jag tittade på nystanet, i alla fall inte dethär trevliga resultatet.

Jag har också försökt fotografera P1010358ett garn som jag köpte senaste veckoslut. Det var fiskmarknad i stan och då brukar också hantverkare sälja sina produkter. Detta garn är från en lokal producent, Stentorp. Jag föll för den mysiga, mellanbruna färgen som jag insåg skulle passa perfekt i den islandströja jag planerar. Tyvärr är min kamera inte så bra när det gäller färgåtergivning, bilderna blir allt för gråa. Men färgen skall väl närmast kunna beskrivas som någon form av toffe.

Nog är det märkligt med P1010365garn, ibland kan jag bara inte släppa ett visst nystan eller härva. De gånger jag ändå låtit bli att köpa har jag kunnat gräma mig i månader efteråt. Därför har jag bestämt mig för att göra affär med en gång när jag märker att det är ett av "de" nystanen jag har framför mig, speciellt om det är lokalproducerat eller annars svårare att få tag på. Tursamt nog händer detta inte allt för ofta, så jag kan väl unna mig...

3 kommentarer:

Annika sa...

Känner precis som dig... bara måste ha ett garn jag gillar.... det du hade till sockorna var ju helt underbart.... tycker det är så fint när det skiftar i färgerna så där.... kommer att bli en snnygg islandströja också..... Kram Annika

Lottaspace sa...

De är häftiga de där flerfärgade garnen, då det blir så där randigt!

Jag har intervjuat hon som har Stentorp, till en företagsuppgift en gång! Jätte halt och kallt var det då jag och en kompis (som körde vår bil) körde dit! Fint ställe! Åk dit nån gång och du inte varit där!

Kram,Lotta

Tant Kofta sa...

Vilket vackert garn du köpt.
det är något visst och äkta med närproducerat ullgarn.
I somras var jag på ett litet spinneri, där innehavaren också hade angorakaninsuppfödning. En genuin känsla.
hej fr. Koftan