måndag 20 oktober 2008

Höstfärger

P1010316 

Fortfarande har det varit för mörkt för att få en bra bild på min första oktobersocka. I stället tänkte jag visa lite glada, färggranna bilder på en bukett lövrosor och en krans som jag gjorde för ett par veckoslut sedan. Det var Annika med bloggen Med utsikt över sjön som i ett inlägg visade lövrosorna. Att göra dem var roligt, enkelt och framför allt blev det riktigt fint. Kul med en färgsprakande och hållbar bukett som lyser upp i höstmörkret.

Sedan gjorde jag ett par kransar i björnmossa, en med och en utan rönnbär. Jag har i ärlighetens namn aldrig gjort riktiga kransar tidigare, och jag undrar hur man skall göra för att få mossan att hållas utslagen och inte dra ihop sig vartefter den torkar. Åtminstone de kransar som torgförsäljarna här gör brukar se lika fina ut i flera månader utan att man behöver vattna dem. Någon som vet?

P1010318

Jag har också fått veta vem som är min byteskompis i Stickameras garn och te-byte. Jag undrar just hur policyn egentligen är, skall man ta kontakt med människan i fråga först eller bara skicka paketet? Nu skall jag i alla fall bestämma mig för hurudant paketet skall bli, kul att få gå och fundera på vad som kan göra någon annan glad!

3 kommentarer:

SUSANNE sa...

Du ställde precis den frågan jag gått och grunnat på! Ska man ta kontakt eller inte? Har du fått något svar? Hur skall du göra?

Tant Kofta sa...

Vilka fina kransar!
Björnmossa håller sig bäst utomhus.
Den säger inte nej till en regnskur och vill inte ha edet för soligt. Nu är ju inte solen så brännande så här års så det går nog bra ändå.

Annika sa...

Hejsan... jag mejlade kompisen o fick ett svar att allt stämde.... adress o så.... i bytet Mixa Match stod det att man skulle göra så så jag läste där... fick 2 polare att byta med jag.... en överraskning men så kul..... rosorna blev kanonfina.... o kransen likaså... har också funderat på denna mossa som blir så smal efter en stund men inte fått nåt vettigt svar.... Kram Annika