söndag 19 oktober 2008

En socka färdig

P1010341 Men trots det blir det bara bilder som togs när den var halvfärdig. I dag har det hittills varit så mörkt och mulet ute att det varit helt omöjligt att få ett tydligt fotografi av den färdiga sockan.

Åtminstone kan jag berätta att jag bestämde mig för att utforma tån på nästan samma sätt som i BFF sockorna. Alltså att mönstret övergår i slätstickning där minskningarna börjar. Själva minskningarna fungerar så att yttersta maskan i vardera kanten stickas rät, de två följande tas ihop. Det blir en rätt trevlig och bred kant som passar bra med dessa sockors i övrigt ganska robusta karaktär. P1010340

Det som jag kommer att göra annorlunda i socka nummer två är att ta ihop maskor vid hälkilen varje varv, inte varannat som jag nu började med. Eftersom garnet är så tjockt blir sockan mycket lösare över vristleden än jag tänkt mig om jag minskar vartannat varv. Om ni tittar noga på den övre bilden syns det att jag har bytt strategi mitt i. I övrigt är jag helt nöjd med resultatet, bra och varm brukssocka som förhoppningsvis räcker länge! 

1 kommentar:

SUSANNE sa...

Den blir fin och rejäl brukssocka precis som du skriver. För tillfället tycker jag mest det är färger, färger, färger som gäller och visst, det är roligt att sticka i olikfärgat garn men snyggt med ett par enfärgade sockor. Har två nystan grått som ligger här och som förhoppningsvis skall bli oktober månads socka i Stickameras sockklubb.