måndag 25 januari 2010

Rundsjal på gång

rundsjal 1 rundsjal 2

Rundsjalar (eller vad man nu skall kalla dem på svenska) ser ju sköna ut i vinterkylan och skulle passa perfekt med min vinterrock. Som vanligt är jag för kräsen när det gäller modebutikernas utbud av stickade accessoarer, så jag blir tvungen att svänga ihop en själv (synd om mig eller hur?) Jag hittade en hel del inspiration på nätet och fastnade speciellt för dessa två bilder.

Jag skrev tidigare om ett mycket tjockt garn som jag köpte på en julmarknad och som jag tänkt använda till en rundsjal. Det var tyvärr för bastant för att jag skulle kunna sticka flätor som på bilderna ovan, men helt vanlig rätstickning blir också fint. Om jag gör en till skulle det vara kul att pröva ett mer poröst garn, som det Sublime Organic Merino Wool dk jag stickade en väst av för ett år sedan.

P1030929 

Jag fick ett par Knitpro-stickor nr 10 i julklapp och jag måste säga att kvaliteten var en mycket positiv överraskning. Före jag fick dem hade jag ingen aning om hur trästickorna skulle kännas, levde i någon sorts tro att de var mer eller mindre obehandlade och lite sträva. Åtminstone i den här storleken är de ganska tunga och blankpolerade, mycket trevliga att hålla i. Enda minuset är att spetsarna är lite för vassa, jag kan bara sticka ett par varv åt gången eftersom mina fingrar blir så ömma. Samtidigt antar jag att det också har att göra med det grova garnet, då det kräver mer krafttag än vanligt. Trots det kan jag ändå konstatera att träspetsar absolut är ett alternativ i framtiden när jag vill utöka min samling!

P1030935

3 kommentarer:

Mikaela sa...

Stickspetsarna blir trubbigare efter användning. Även jag har kunnat reagera på att de är ovanligt vassa i början, men som sagt, ingen fara, de blir bättre!! :)

Sonja sa...

Väldans snygga ..:-)

Bluewhiskey sa...

Visst är dom underbara knit pro stickorna. När jag för några och många år sedan började sticka anade jag inte för en sekund vilken material-sport stickning är :p