söndag 10 januari 2010

Nyårskrönika i efterhand

 P1030909

Det nya året har redan pågått ett bra tag, men det är först nu som jag hoppat på tåget. Jag drog på mig en rejäl förkylning på självaste nyårsafton och har legat nedbäddad sedan dess, först nu börjar jag vara redo för nya tag igen.

Det gångna året har varit präglat av lite lägre energi. Mitt stickande har sedan hösten varit ganska oinspirerat och jag har inte kommit vidare med några större projekt trots att jag nog påbörjat dem. Orsaken står att finna i att min hälsa äntligen stabiliserats, vilket har gjort att jag i stället för att sitta hemma och sticka kastat mig ut i “riktiga” livet igen med full fart!

Samtidigt har jag noterat att jag inte varit ensam om att haft minskad “stickdrive” under hösten. Några av de bloggar jag brukat läsa har till och med satt lapp på luckan med motiveringen att de inte längre känner någon lust att sticka.

Så illa ska det inte bli här, jag siktar på att få ihop ett inlägg i veckan ungefär under 2010. Mycket av min tid kommer att förbrukas av ett stort jobbprojekt som skall bli färdigt till hösten, och jag har beslutat mig för att acceptera att det blir mindre tid över för annat tills dess. Stickglädjen som tidvis varit borta helt börjar nu i sakta mak återvända, och för att den ska stanna kvar är mitt mål att vara lyhörd för vad som är rimligt när det gäller stickprojekt detta år. Framför allt ska de vara roliga och inte av en sådan karaktär att de måste vara klara något visst datum. Samla lite fina garn för kommande projekt kan ju inte heller vara helt fel =) 

Den senaste tiden har jag haft den trevliga möjligheten att hinna fundera på framtiden, vad jag vill uppnå och hur jag skall arbeta vidare för att nå målen. Även bloggen har fått sig en utvärdering. Förhoppningsvis leder detta till ett bättre innehåll och en klarare linje för vad jag vill med mitt skrivande här. Det blir lite lättare att blogga när jag har någon sorts ramar som stöder tanken.

Jag vill till sist passa på att tacka er för att ni fortsätter att titta in här fast aktiviteten inte alltid är vad den borde. Jag känner mig lika förvånad varje gång jag tittar in och ser hur många som besökt min lilla skrivhörna på nätet. Med några enkla tulpaner vill jag tacka er för det gångna året och ge en liten försmak av våren!

P1030910

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Roligt att hitta till din fina blogg. Hit kommer jag gärna åter.
Ha det så skönt.
Kram Birgitta

disa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.