söndag 4 januari 2009

Provlappen till heders

P1010747

Under de senaste veckorna har jag främst stickat på den grå västkoftan, och nu har jag kommit till ärmhålen på ryggstycket. Jag funderade på hur jag skulle utforma dem, och när jag tittade in hos Little Purl of the Orient och såg fotografierna av en tröja hon stickat fick jag en idé. Titta på detaljbilden av ärmsömmen i länken! Det är effekten med en "skåra" mellan styckena som jag är ute efter. Min tröja har ju inte raglanärm som den på hennes bild, utan kommer att ha rätt raka ärmhål. Därför har jag bestämt mig för att bara göra en slät kant med tre maskor slätstickning som avslutning på den dubbla mosstickningen. Jag har funderat på hur jag ska få till fördjupningen, och min teori som jag nu prövar är att sticka ett par aviga maskor längst ut som skall sjunka in i ytan när jag syr ihop styckena.

Eftersom jag är lite osäker har jag tagit fram ett gammalt restgarn och börjat sticka provlappar. Det riktiga garnet är så mjukt och fluffigt att jag är rädd att det blir fult om jag river upp flera gånger. Varför har jag inte använt mig av möjligheten att göra fel på provlapparna istället för i den riktiga stickningen tidigare? Lathet antar jag, men den straffar ju sig sedan när resultatet inte blir bra. Så nu har jag bestämt mig för att sticka mer provlappar i fortsättningen. Jag får rapportera vilken ärmhålslösning som var den optimala när jag kommit så lång!

Sedan måste jag bara visa en bild på ett härligt garn jag hittade i lördags. Tyvärr kan jag inte berätta vad det skall bli till, då det är en hemlighet...Får återkomma då jag kan berätta! Jag har aldrig hört om tillverkaren Araucanía tidigare, men de verkar ha en hel del intressanta produkter på sin hemsida.

P1010737

Jag har för övrigt skaffat en ny dator och kommer att installera den under den kommande veckan. Ifall jag inte hörs av på ett tag är det tekniken som kommit emellan...Undrar bara hur man går tillväga för att flytta Live Writern till en ny dator?

 

Uppdatering: Nämen, insåg just att jag inom kort har haft 2 000 besökare på bloggen! Det hade jag aldrig trott när jag började =) Vad roligt att ni hittar hit!