onsdag 7 oktober 2009

Nya stickor och fler provlappar

P1030475

När jag fyllde jämnt för ett tag sedan fick jag en slant i gåva av mina rara gudföräldrar. Jag insåg genast att en bra användning för pengarna skulle vara rundstickor med utbytbara delar som jag länge drömt om.

För ett tag sedan slog jag till, det blev Knitpro-stickor i metall i storlekarna 3, 3½ och 4. Kablarna är 60 och 80 cm långa. Jag är ovan med att använda trästickor, och velade länge av och an om jag skulle försöka med sådana. Jag kom ändå fram till att jag vill känna på trästickorna i verkligheten först och därför blev det den gamla välkända metallen. Så här långt är jag verkligen nöjd, sköna att sticka med och så känns det ju så lyxigt! De utbytbara delarna passar också bra i min filosofi om att skaffa så lite onödiga saker som möjligt.

På tal om att skaffa onödiga saker så slank ett nystan Novita Cloud Luxus med samtidigt som jag köpte garn till min byteskompis i Garn och choklad-bytet. I morgon ska chokladen inhandlas och så kan paketet med god tur åka iväg före veckoslutet. Det här mörkt hallonröda garnet är samma jag använde till mössorna jag stickade i vintras. Trevligt att sticka i och färgen var så glad (dock inte på bilden, börjar vara den årstiden när ljuset är bra bara vissa timmar på dygnet – vilket inte sammanfaller med den tid jag är hemmavid…). En kofta med olika annorlunda flätor skulle ju vara kul, så här är ett försök på “banjo cable” ur A Second Treasury of Knitting Patterns. Kanske inte helt optimal, men det gör inget då det är så kul att pröva sig fram.

P1030522

2 kommentarer:

Bluewhiskey sa...

*ler* Jag har också precis faktiskt fått strumpstickor i knitpro av mansämnet, dom är i trä och det ska bli spännande att testa :) Jag kör annars också med metall och plast men är lite orolig för nickel..

Och visst känns det lyxigt med knitpro, wow :)

Lillemor i Hummelsta sa...

åhh vad jag tycker om min nya knitpro rundsticka i metall!! LYXkänsla, köpte strl 7 med 60 cm kabel och nu ligger planerna helt på att utöka samlingen både i storlekar och längder. Inte helt oöverkomligt dyrt heller, om man inte köper alltihop på en gång.