måndag 19 oktober 2009

Att förverkliga sina drömmar

P1030602

Det måste vara åtminstone ett år sedan jag hittade sidor om tvåltillverkning på nätet. Sedan dess har jag gått och drömt om att få pröva på att göra kallrörd tvål jag också. Men alltid har det kommit något emellan.

Det är nog svårt, man behöver konstiga ingredienser, jag har inte alla redskap, var ska jag arbeta rent konkret. Det finns många ursäkter för att inte förverkliga det man vill göra. Efter att ha konstaterat poängerna ovan fortsatte jag att surfa på tvåltillverkningssidor och önska att jag skulle få prova på.

Men till sist fick jag till en spark i egen ända. Det är bara jag själv som kan se till att jag får göra roliga saker här i livet, och det är bara jag som kan förverkliga mina drömmar. Hur kul är det att sitta på ålderns höst och ångra allt man inte gjort? Nu var det dags att tillverka tvål.

Jag besökte mina föräldrar för en dryg vecka sedan och mor blev en aning uppgiven när hon hörde mina planer. Men ur gömmorna letades gamla kärl fram och efter en runda på ett par loppisar hittade jag en gammal stavmixer för 3 euro. Utöver det inhandlade jag en digital våg samt termometer och ingredienser.

Receptet jag följde finns på livsstilsprogrammet Strömsös webbsidor, utöver det dubbelkollade jag processen med ett par olika nätsidor. Jag hade tänkt göra en fin och instruktiv bildserie, men eftersom processen krävde båda händerna och jag helt gick upp i arbetet blev det inga fotografier tagna. Det gör inget, för jag tror definitivt att jag skall försöka mig på tvåltillverkning igen! Då med fotograf så jag kan jobba.

Nu ligger de och mognar, mina alldeles hemgjorda tvålar. Ska bli spännande att se om de kommer att fungera. Jag måste vänta 4-6 veckor innan jag vet, eftersom processen tar så lång tid i anspråk. Men fast de inte skulle gå att använda är jag ändå glad, för jag kom mig för, och det känns bra!

P1030606

2 kommentarer:

Clarice sa...

Hej!

Märker att jag läser detta exakt en månad efter att du har skrivit inlägget. Kanske du har hunnit prova tvålarna redan?! Jag har själv tillverkat tvålar, precis som du skriver är det hur roligt som helst. Då resultatet dessutom blir super, så finns det ingen orsak att inte göra det pånytt. Tvålarna fungerar perkekt som ersättning för en julblomma som man vill ge sina nära och kära, garanterat uppskattad!!

Kramis,

Anonym sa...

Hej!

Vi provade din tvål i Sundom i årsskiftet och var mäkta imponerade! Löddrade bra och doftade fräscht och "äkta". Bra jobbat(som vanligt)!

Pian och Bertil