torsdag 5 november 2009

I maklig takt mot midvinter

P1030679

Allt går så långsamt för tillfället. Kanske är det inte bara jag som känner likadant, många bekanta beklagar sig över trötthet och jag har sett att flera bloggare satt lapp på luckan under den senaste månaden. När mycket energi går åt till att orka med resten av livet och mörkret ute blir det inte så mycket kvar för stickandet.

Flätstickade koftan vill inte ge med sig, så jag har beslutat att sätta mönsterritandet på hyllan ett tag och inte forcera kreativiteten. I stället satsar jag på enkla saker som inte kräver så mycket tänk. Detta sockpar har jag jobbat med sedan oktober månads början, och fortfarande är de inte färdiga. Nu när det andra paret grå vantar är klara ska jag sticka klart sockorna, sen har jag lovat sticka ett par åt maken också.

Första ordentliga snöfallet kom här i dag, och på jobbet börjar jag märka att vintern gör sig påmind genom den låga inomhustemperaturen som ingen teknikmänska i världen lyckas få justerad. Därför kunde inte hålla mig från att köpa Novita alpaca i beige när jag gick förbi ett ställe som hade rea. Jag skall sticka ett par torgvantar för inomhusbruk åt mig så jag inte behöver frysa så rysligt om händerna framöver…

Inga kommentarer: