söndag 22 november 2009

Improvisationsstickning och mönsterfynd

P1030728

Senaste vecka var det efter ett längre uppehåll dags för arbetsresa. För att ha något att sticka på valde jag att ta med ett brungrått Novita alpacagarn som skall bli ett par torgvantar. Men fast jag nog hade tid att sticka om kvällarna kom jag inte längre än så här.

Orsaken var att jag inte hade räknat ut något mönster på förhand, så jag har två gånger rivit upp hela mudden, ena gången för att resåren inte blev snygg och den andra för att jag märkte att jag hade allt för många maskor när jag började med själva handen. Trots att garnet är tunt och jag stickar med stickor nr 2,5 blir resultatet mycket töjbart, maskantalet var mindre än på de grå fingervantarna – ändå blev handen ett par centimeter för vid!

Handens ovansida skall få ett mönster med olika långa ränder som samtidigt bildar ränder tvärs över handen. (Svårt att beskriva, ni får se vad jag menar när jag kommit längre).

För övrigt har jag hittat mönstret till en kofta som jag tror jag skall försöka ge mig i kast med under vintern. Jag har länge tänkt lära mig sticka tröjor med ok, och när jag bläddrade genom mönster på Garnstudios sidor häromkvällen hittade jag en toppenkandidat.

Drops kofta i Alpaca och Glitter med 2-färgat mönster på oket

Äntligen har jag hittat ett mönster med precis så snyggt ok som jag vill ha! Enligt mönstret skall det vara glittergarn i inblandat också, men jag tror jag håller mig till lite mer vardagsnära toner. Sockorna ser inte helt tokiga ut de heller, skulle vara snyggt att göra dem lite längre, så att den dekorativa kanten syns om man har dem i ett par läderstövlar. Enda problemet är att de garn jag ursprungligen tänkt använda till tröjan är allt för grova för mönstret. Stackars mig, jag blir väl tvungen att köpa nytt garn då…=)

1 kommentar:

Helena sa...

Hej! Vad kul att hitta hit...
så mycket fint du gör!
Ha en fortsatt bra vecka/ Helena