lördag 1 augusti 2009

Sött och gott

P1020923

I torsdags hade vi Lotta med familj på besök. Jättekul att hinna träffas, och som ett extra plus fick jag tillfälle att testa en ny hobbyteknik som jag länge surfat runt och sökt information om. Som ni ser är det tårtdekoration jag avser.

Att dekorera tårtor verkar vara en sann prylhobby. För att kunna variera dig behövs en hel del tillbehör, allt från olika livsmedelsfärger, stansar och mått för att forma dekorationer till spritsmunstycken. Eftersom jag inte hade annat än två sorts spritsmunstycken och en färdigköpt sugarpaste tänkte jag försöka klara mig med detta och utforma dekorationen efter det. Jag hade inte heller någon livsmedelsfärg, därför blev det en väldigt vit tårta.

Som grund har jag en vanligt ljust tårtbotten skuren i tre lager. Fyllningen var skivade färska jordgubbar med en vitchoklad-lime fluff ovanpå.

För att sugarpasten inte skall börja smälta och svettas skall man antingen pensla den med flytande margarin/matolja/smörkräm, men jag såg att flera bloggare gjort en cream cheese frosting som de spacklat sina tårtor med innan de lagt på sugarpasten. Det tyckte jag lät gott, så då blev det frosting till både spackel och som spritsad dekoration.

Själva sugarpasten var en intressant ny bekantskap. Den var otroligt lätt att arbeta med, jag bara knådade massan mjuk och kavlade den på ett bakplåtspapper. Inget kladd och den satt ihop utan att spricka. Som novis hade jag inte kavlat massan tillräckligt tunn på alla ställen, vilket resulterade i smaken blev för mäktig på de delarna av tårtan där massan var tjockare. Om jag gör detta på nytt skall jag definitivt fästa mer uppmärksamhet på kavlingen. Den massa jag använde var alltså köpt i en specialbutik, men det lär gå att tillverka massan själv också. Det kanske jag får försöka nästa gång!

På det hela taget en god tårta, fyllningarna passade bra ihop och var ändå helt enkla att göra. Det skulle vara roligt att lära sig göra de vackra blommor som många tårtbloggare använder som dekoration, måste titta vad stansarna kostar nästa gång jag går förbi specialaffären…

Avslutar med ett par tårtlänkar som får mitt tårtförsök att blekna. Lördagsgodis? Javisst!

Baka baka liten kaka

Cickans piece of cace

Sidor med dekorationstekniker

P1020927

4 kommentarer:

Efwa i Provence sa...

Den var supersnygg!! För många år sedan testade jag lite men hade inte tålamodet och nästan ingen i min familj gillar tårtor.

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

I LOVE YOU sa...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

肉羹麵Jason sa...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區