måndag 10 augusti 2009

På resande fot

Det har varit ganska mycket flängande av och an på sista tiden och mer lär det bli innan det lugnar ner sig. Just nu är jag på arbetsresa och försöker blogga från "vanliga" blogspot-kontot och inte från windowslive-writern (som förklaring till varför detta ser lite annorlunda ut).
Jag har bara lite kvar på ärmkullen på spetskoftans andra ärm, sedan är det framkanterna, halsresåren och att sy i knapparna kvar! Men det är lite tråkigt att visa samma ärm i varje inlägg, därför visar jag i stället en underbar broderad duk jag hittade på loppis för 10 euro för en dryg vecka sedan.
Jag minns inte vilken bloggare det var som skrev om hur vemodigt det är att se hur lite dessa gamla hantverk värderas. Det samma kände jag i alla fall när jag vandrade runt på loppisen på den lilla orten. En struntsumma fick jag betala för en duk som säkert tagit många kvällar i anspråk för någon flitig husmoder att sy. Det jag också reagerade på var att folk säljer nystickade sockor i vuxenstorlek för 4 euro paret, det täcker ju nätt och jämnt materialkostnaderna!
För att kompensera för det dåliga samvete detta fynd väckte har jag tänkt använda duken när vi vill fira något, som födelsedagar eller liknande. Då får den uppskattning och användning i ett nytt hem ändå, som stoltheten på kaffebordet!
Och så blev det lite spontanköp av garn igen. Jag och maken var på utflykt och då hittade jag förstås en liten hantverksbod. Där såldes ett härligt grått garn som jag genast kunde tänka mig att sticka ett par vantar till hösten av. Bilden gör det inte rättvisa, men härligt är det!

2 kommentarer:

Annika sa...

Mumselimumsmums..... undebar tårta o härlig garn.... o sen en vacker kaffeduk... kan det bli bättre.... du kan fynda du.. Kram Annika

Lottaspace sa...

Hoppas att ni har en jättefin bröllopsresa!