måndag 9 februari 2009

Spontanstickning blev mössmönster

Typiskt. Jag tänkte posta detta inlägg i torsdags innan jag reste bort över veckoslutet. Vill datorn samarbeta när man har bråttom? Icke. Här kommer det försenade inlägget!

Ibland händer det sig bara att jag hittar ett garn, får en idé och plötsligt har jag stickat något nytt igen. För ett tag sedan stod jag och klämde på ett garn i Novitas nya lyx-serie och bestämde mig för att prova det. Garnet påminner lite om Sublime-garnet jag använt tidigare, men detta är mycket lättare och inte så kompakt. Den dagen jag köpte garnet var det ovanligt kallt ute och jag hade ingen mössa jag täcks visa mig ute i. Då föddes idén att sticka en mössa, det är något jag länge tänkt på men inte fått gjort. Något skilt mönster hade jag inte utan provstickade en lapp och utgående från masktätheten började jag räkna.

 P1020133

Det här är första gången jag faktiskt skrivit ner mönstret vartefter jag stickar. Bara jag vet hur det skall sluta så har jag tänkt publicera det här på bloggen. Det har hittills varit en förvånansvärt behaglig stickupplevelse, allt har liksom fallit på plats av sig själv och jag lyckades tydligen av en slump göra så genialt maskantal från början att mönstret passar perfekt. Det ser ut som om jag riktigt tänkt till fast det "bara blev" vartefter! Nu återstår bara att minska av och avsluta mössan.

P1020135

Annars blev jag lite besviken, före jul hade jag lämnat in en beställning på 220 Aran stitches hos bokhandeln, men nu kom ett brev med meddelande om att boken är slut på förlaget. Försökte kolla på nätet, men den är tydligen slut överallt. Nejjj, jag vill ju ha tag i den boken innan jag börjar planera min flätstickade tröja som jag samlat garn till i ett år redan...Andrahandsvärdet har tydligen också stigit, den kostar numera 100+ dollar på Amazon.com. Hoppas det blir en ny upplaga snart!

(Uppdatering: tyckte också att det saknades nåt... Datorn kraschade ju när jag hade lagt in bild nr 2 i live writern i torsdags och den hade inte hunnit sparas, lägger in den här ovanför.)

2 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Vad vackert mönstret framträder med hjälp av det glansiga garnet

PetraO sa...

Vilket vackert mönster - det kommer att bli en toppenfin mössa!