onsdag 21 maj 2008

Andras hantverk

När jag inte fått uträttat några egna storverk inom hantverkets område så ska jag vara så fräck att jag visar någons annans storverk i stället. Titta vilket arbete som jag fått som gåva av min faster! Hon har i många år hållit på med porslinsmålning och under en längre tid har hon lagt ner många timmar på denna terrin. I samband med att jag senast besökte min hemort var den klar och kunde flytta hem till oss. Den var svår att fotografera så att den kommer till sin rätt. Det blir "blänk" i porslinet hur jag än gör, men jag tror ni ser hur mycket arbete som lagts ner. Tusen tack, faster!

Jag har för övrigt fortsatt med min vita rätstickade kofta som jag visat bilder på tidigare. Nu har jag hunnit halvvägs på den första ärmen och mer garn kommer in i morgon så då kan jag fortsätta. Det var bra att jag skaffade stickboken jag pratade om här tidigare, fick en hel del idéer till hur jag skall lösa vissa praktiska detaljer. Och drömtröjan, ja den planerar jag ännu på. Skissar i huvudet på olika mönsterkombinationer, men har känslan av att jag skulle vilja få tag i 220 aran stitches innan jag bestämmer mig. Tänk om jag börjar på med ett mönster och så hittar jag ett som skulle ha varit ännu finare. Typiskt mig.

Också typiskt att jag inte kunde hålla mig ifrån BFF-sockorna fast jag svurit på att inte sticka dem. Nåja, nu efter att ha gjort hällappen klar insåg jag att jag stickat fel varven innan jag började med hälen. Så nu står valet mellan att riva upp eller att "fula" och plocka upp lite maskor så jag kan fortsätta som om (nästan) ingenting hänt. Risken är att jag får ångra det när jag kommer längre fram, ska fundera på det ytterligare. Här är i alla fall en bild på socka 1 så långt som jag hittills hunnit.

1 kommentar:

Byian sa...

Vilken bra faster du har. Vilket garn använder du till strumporna, det ser härligt ut.