måndag 18 maj 2009

Resestickning och nytt garn

Nu är jag äntligen hemma igen och får lov att ta i tu med allt det som hopat sig under den tid jag varit borta. Men först måste jag visa upp det reseprojekt som jag sist och slutligen hittade på. Innan jag for slängde jag ner en uppsättning strumpstickor i väskan, ifall jag skulle hitta något trevligt garn att göra sockor av. Det visade sig vara ett bra drag, eftersom jag gjorde en ny garnbekantskap.

P1020501P1020524

Första dagen gick jag via en handarbetsaffär och stod och klämde på diverse sockgarn. Jag behöver igen nya brukssockor och tänkte egentligen köpa billigast möjliga, typ Novitas sju bröder eller Nalle. Men i hyllan fanns Järbo garns mellanraggi som kändes mycket mjukare och trevligare. Så då blev det ett nystan med vit och blå randning. När jag i förbifarten talade i telefon med min mor lade hon in en beställning, så nystanet med brun och vit randning skall bli sockor åt henne. Här ser du hur det ser ut, mamma, hoppas du gillar färgen!

Under veckan hann jag sticka klart den första socken, tyvärr är bilden rysligt dålig då jag glömt att fotografera den (nästan) färdiga sockan i dagsljus. På det hela taget ett lättarbetat garn, sköna färger när man tittar på sockan i dagsljus och förhoppningsvis slitstarkt. Jag antar att ni stickare i Sverige är väl bekanta med garnet i fråga, så vad tror ni, hur länge håller sockorna?

P1020543

2 kommentarer:

Medea sa...

Det såg ju fint ut. Jag har stickat sockar i miniraggi från Järbo men har inte koll på hur länge de höll eftersom jag gav bort dem. Men garnet är mjukt o skönt i alla fall.

Annika sa...

Blev ju en jättefin randning på det garnet.... har inte testat men tycker att sockgarn är jättesvårt att fåatt hålla när man verkligen använder sockan varje dag...... har sytt sulor på nåt par för att kunna ha dem längre... Kram Annika