söndag 19 april 2009

Västen – färdig eller inte?

Nu har jag ett litet problem med den grå västen. Egentligen är den färdig som ni ser på bilden nedan, men jag är inte nöjd med ärmarna.

P1020398

De verkade helt bra ända tills jag sydde fast dem. Då insåg jag att de plötsligt började bete sig som någon märklig sorts puffärmar. Orsaken är kanten som jag med facit i hand stickat på fel sätt. Nu gjorde jag avmaskningar och stickade allt i ett och samma stycke. Egentligen borde jag ha sparat kantmaskorna, stickat klart ärmkullen och sedan stickat kanterna och sytt fast dem. Det är lätt att vara efterklok.

P1020400

Som det är nu är ärmen inte snygg, och spänner runt axeln när man har på sig västen. Så kan jag inte ha det, för det kommer att resultera i att västen förpassas längst bak i garderoben och aldrig ser dagens ljus igen. Därför funderar jag nu på följande alternativ:

  1. Sprätta loss ärmarna, strunta i att göra nya och låta västen vara ärmlös. Det skulle vara det enkla alternativet, jag h a t a r att riva upp och börja om då jag redan en gång blivit klar med något. Samtidigt var ju en av poängerna med västen den snygga skarven som skulle finnas mellan ärm och ärmhål, skippar jag ärmarna går den förlorad.
  2. Sprätta loss ärmen, riva upp till den punkt där problemet började, sticka ärmarna på rätt sätt, sy fast ärmen. Då får jag sitta och hata arbetet, krångla med att riva upp garnet och eventuellt köpa nytt då det säkert blivit så krulligt att det inte går att använda. Men – då får jag också västen som jag vill ha den och kan verkligen gratulera mig själv för min envishet då den är klar på riktigt.

Vilket alternativ skulle du välja?

P1020406

Den är ju så mysig annars, titta bara på bilden ovan! Något måste göras, jag vet nog med mig själv vilket alternativ jag borde välja, men det tar emot. Jag hade ju sett fram emot att börja med ett nytt projekt!

Som tröst gick jag via marknaden i går och köpte en härva lokalproducerat naturfärgat garn som jag inte har en aning om vad jag skall göra av…

P1020393

3 kommentarer:

Annika sa...

Brukar råda min avävtanter att göra om om det blivit fel.... min erfarenhet är att är man missnöjd blir det inta använt..... att repa upp o göra om skulle jag tro är det som blir bäst.... du blirt klart nöjdast då.... o vad skönt när det är gjort..... heja på .. Kram Annika

Tant Kofta sa...

Hej!
Vila dig några dagar och gör sen om det som du tänkt dig. Västen blir jättefin och du kommer glädja dig mycket när det är klart.
Hej fr. Koftan

Elsa Xenia sa...

Garnet blir inte krulligt efter du revat upp om du blöter det (i härva och låter det torka) förrän du stickar på nytt. Du måste ju ta bort ärmen i alla fall, så gör det och låt det vara några dagar förrän du bestämmer om du skall sticka ärmen igen.