onsdag 16 juli 2008

Nästan färdigt!

Hemma igen och nu är det verkligen slutspurt som gäller för arbetet med den vita tröjan! Senaste vecka blockade jag delarna och sydde ihop dem. Men jag blev för ivrig och satte genast igång med sjalkragen, utan att ta en bild av skapelsen först. Nu ser man knappt att garnhögen på bilden ovan föreställer en tröja, för jag hade inte tillräckligt långa rundstickor för att kunna töja ut den mer.

Jag är rejält nöjd med mitt arbete hittills, jag har faktiskt inte stickat en tröja sedan jag var 9-10 år gammal! Passar fint att den här blir färdig nu till sensommaren så kan jag ha den om kvällarna när det kan bli lite kyligt. Knapparna har jag köpt för länge sedan, bild ser ni längst nere i inlägget. Jag konstaterade att det blir en hel del garn över, jag och damen i garnbutiken tog i lite väl när vi räknade på garnåtgången. Men det gör inget, för garnet hittar jag garanterat på nya projekt för. Exempelvis tror jag att det blir ypperligt att sticka en mössa av till vintern, speciellt då det inte sticks.

Under veckoslutets resa fick jag nästan klart den första av makens BFF sockor, så nu är också de på slutrakan. Det känns nästan lite konstigt att de långvariga följeslagarna jag haft i projektväg börjar bli klara. Samtidigt brinner jag av iver att börja med nästa. Tyvärr väntar jag fortfarande på att Adlibris skall få in boken med aran-mönster, jag vill inte starta den flätstickade tröjan innan jag tagit mig en titt i boken i fråga. Sen har jag också flera mindre projekt att börja på, exempelvis babytröjan i föregående inlägg som jag kommer att sticka åt lille M. Utöver detta har jag en lång lista på projektidéer som jag skrev ner under tisdagens tågresa. Så nu har jag bestämt mig för att ta semester från jobbandet nästa vecka och passa på att ägna mig åt hantverkande på heltid!

1 kommentar:

Lottaspace sa...

Så roligt att du vill sticka till Max! Och så underbart det låter att ägna sig åt hantverkande på heltid i en vecka! Allt vad det innebär! Vi är nog så tacksamma att du vill komma och lära oss fönsterrenovering! Annars tror jag nog att det aldrig skulle bli av, och vi sen skulle måsta byta fönster i något skede, och det skulle jag verkligen inte vilja göra, för fönstren är en av de saker jag tycker bäst om med vårt hus!

Vi ses senare!

Lotta