söndag 30 mars 2008

Nya böcker


För en tid sedan bestämde jag mig för att köpa några inspirationsböcker som jag länge tänkt skaffa. Strax före påsk dök ankomstavin upp och efter ett besök på posten har jag hunnit titta lite närmare på böckerna. Den som jag funderat på allra längst var boken Sewing Edges and Corners av Linda Lee. Jag såg den förra våren i en bokhandel och tyckte att den verkade innehålla mycket nyttigt, just med tanke på inredningsdetaljer. Jag håller på och syr ett kuddfordral inspirerat av en teknik ur boken, ni får se det inom kort! Rätt bra instruktioner och många olika tekniker. Kanske inget för noviser (trots att jag bör räkna mig som en sådan när det gäller att sy) då man förutsätts känna till andra tekniker för att förstå vissa tillvägagångssätt.

De andra böckerna har jag inte tittat lika noga i ännu. Jag har länge tänkt att det skulle vara kul att prova på smyckestillverkning och då hittade jag Jewelry Making & Beading for dummies. Den verkar vid en första anblick innehålla en hel del instruktioner för hur olika tekniker går till, jag får recensera den när jag läst mera. Den sista boken har kanske inte med textilt hantverk att göra, men den verkar ack så lovande i alla fall! Vinterns söta innehåller en mängd recept på olika chokladbaserade gotter och bakverk. Ett klart plus för att detta verkar vara en kokbok som faktiskt fokuserar på recept, där finns massor! Det är tråkigt med kokböcker som i första hand är fotoböcker med ett recept per sida. Man vill ju tillreda olika goda rätter och inte bara titta på bilder...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Vilka fina böcker du skaffat!
Det är alltid så roligt med hantverksböcker, börjar själv ha en trevlig liten samling redan..Det är bara pysselrummet som fattas nu där de kundeförvaras.
Ha en bra vecka och 1:a april!
Lotta

www.smyckestillbehor.se sa...

Hej! Det skulle vara spännande att se dig i vår stora utmaning för smyckestillverkare.
Läs mer om tävlingen på www.smyckestillbehor.se och följ tävlingen på vår blogg www.smyckestillbehor.blogspot.com