söndag 15 augusti 2010

Ekologiskt i köket

P1040515

Att ha en liten valp hemma är väldigt roligt, lite jobbigt men också lärorikt. Framför allt har det fått mig att rycka upp min organisationsförmåga som legat i dvala sedan den kaotiska våren jag hade. När jag så här i början har bara korta stunder på mig att få mycket uträttat (typ när han sover) har jag blivit tvungen att se till att den tiden används effektivt. Detta har fått igång min inspiration för att få undan också sådant som länge legat ogjort. Jag har gjort upp en lång lista på en mängd saker jag skjutit upp. Det jag nu gör är att försöka få undan någon av punkterna med jämna intervaller. Endel saker är sådana att jag kan ta en per dag, andra är mer på en per vecka eller månads-perspektiv. För att hålla igång motivationen läser jag och inspireras av bland annat Unclutterer och Chez Larsson.

En punkt på listan var att sy disktrasor i ekologisk bambufrotté. Jag fick en köpt sådan som present av Lotta och fattade tycke för den. Jag insåg snabbt att det inte räcker med en, det behövs rätt många för att man ska kunna byta dem med bara några dagars mellanrum. Nackdelen var att de som finns i de lokala eko-butikerna är allt för dyra för min budget, speciellt när man behöver en rejäl bunt av dem.

P1040521

Då kom jag på att det säkert borde vara möjligt att sy liknande trasor själv. I nätbutiker som säljer tygblöjetillbehör kan man hitta den ekologiska bambufrottén till överkomligt pris. Resultatet blev att jag för priset av två trasor från butiken fick tio hemsydda. Själva tillverkningen var ytterst enkel. Jag vek tyget på mitten, klippte rundade hörn och sydde runt kanterna med overlocksöm (som jag först nu insåg att jag har på symaskinen!) och så var det klart. Hädanefter är det bambutrasor i köket som gäller!

1 kommentar:

Eva Andreasson sa...

Vilken bra idé! Tack för tipset!