onsdag 8 februari 2012

Regntäcke för tax

2012-01-24 10.13.59

Någon gång för länge sedan torde jag ha nämnt att jag började sticka ett täcke åt hunden för att skydda hans rygg mot kylan. När vintern slog till på allvar för ett tag sedan stickade jag klart västen. Glad i hågen gav vi oss ut på promenad i snön. Det jag inte alls räknat med var att stora mängder snö fastnade i det mjuka garn jag använt och töjde ut västens magsida så att hunden till sist trampade inuti plagget.

Det var ju inte så lyckat. Hunden blev olycklig och jag en aning frustrerad. Jag hade trott att resårstickningen under magen skulle vara skön och töjbar, inte fungera som snöröjningsanordning.

Behovet av en fungerande väst var ändå stort, så lösningen blev att använda det gamla mönstret och sy en ny regnrock/värmeväst i större storlek. Jag justerade frampartiet en aning med en extra söm för att få bättre passform för herrns numera rätt muskulösa bringa.

2012-01-24 10.14.40 

Täcket fick ett inte allt för översvallande mottagande, men det håller honom varm om ryggen i snålblåsten och minusgrader. Nu har han bara problem med kalla tassar, jag får kanske sticka strumpor åt honom som nästa projekt…

Inga kommentarer: