fredag 27 mars 2009

Den gråa västen - mellanrapport

Så här långt kommen är västen

Jag insåg plötsligt att vintern går mot sitt slut och att jag fortfarande inte har gjort klart den gråa väst jag började med tidigare. Problemet var att det blev något skumt med det ena framstycket och det blev snett fast hur många gånger jag repade upp och försökte på nytt. Det ledde till att jag tappade lusten för projektet helt, och västen har legat i ett hörn medan jag stickat mössor. 

Vänster framstycke som krångladeMen med de allt ljusare och varmare dagarna som piska är det dags att slutföra det jag börjat. De senaste veckorna har jag satsat stenhårt på att få den klar. Jag struntade i att framstycket blev snett, jag hoppas lite naivt att det skall gå att blocka till rätt storlek senare. Det märkliga var att när jag stickade det andra framstycket så gick allt utan problem! Jag begriper bara inte, jag uppfattar det som att jag gjort allt precis på samma sätt. Men det kan jag ju uppenbarligen inte ha gjort.  

Nu har jag hunnit så långt som till den första ärmen. Sedan är det den andra ärmen, framresåren på höger framstycke och isyning av knappar kvar. Jag siktar på att kunna använda västen åtminstone en gång innan den blir för varm!

Jag brukar ju gärna prova någon ny teknik varje gång jag stickar, en positiv erfarenhet var den här typen av resår i framkanterna. Den görs så att jag lämnat maskor från nedre resåren på den behändiga säkerhetsnål som jag fick av svärmor. När resten av framstycket är klart stickar man de sparade maskorna och tar upp ett par i skarven mot framstycket för sömsmånen. Resultatet verkar bli både stabilt och snyggt!

Ny resårteknik

 Grund för resår på vänster framstycke

2 kommentarer:

Annika sa...

Det blir kanon..... snyggt!!!! du kan säkert glida runt i den även lite längre fram i vår också..... utan jacka..... så snyggt som det blir...:) kul att testa lite olika tekniker också.... framkanter som görs så blir så snygga..... ha det gôtt...Kram Annika

Lottaspace sa...

Så fin den blir! Om det blir för varmt så kommer det ju nya vintrar!

Vi håller nu bara tummarna för att Max ska bli "normal" igen. Han har varit så otursföljd stackarn den senaste tiden!

Såg dig i tidningen annars tidigare - roligt!

Ha en bra vecka!

Kram,Lotta