söndag 21 februari 2010

Garnshopping

Nu tänkte jag försöka blogga medan jag är på arbetsresa, vilket innebär att jag inte kan använda live writern så håll till godo med den lägre estetiska standarden =)
Jag vet inte om det berodde på att det var ruskigt kallt och snöoväder i går, men jag tappade helt kontrollen i de lokala garnbutikerna och köpte mig tre härvor garn. Det var så mysigt att gå in i butikerna och värma händerna i de mjuka garnen och medan jag stod och klämde fick jag en massa idéer. Nu skall det stickas sjalar!
De två naturfärgade härvorna längst uppe i inlägget var de första jag köpte. Jag fick en vision om en trekantssjal med ett spetsmönster som finns i A second treasury of knitting patterns. Det är kanske inte helt smart att börja med att skapa ett eget sjalmönster, men då jag inte riktigt hittat något färdigt som jag vill ha är det väl bara att göra bättre själv.
Innan rundan på stan var avklarad hann jag in i ytterligare två garnbutiker. I den ena stod jag emot frestelsen att köpa Drops Kid-silk, men när det i den andra butiken fanns detta ljuvliga baby-alpaca garn på rea måste jag bara slå till. Tyvärr kommer färgen inte riktigt till sin rätt på bilden, egentligen är garnet mer mellanstark petroleum med grön skiftning. Typ. Bara jag hittar ett lämpligt mönster skall det bli en halsduk eller sjal till våren. Om det här vädret fortsätter lär jag ju till och med hinna få den klar innan det blir aktuellt att använda den...

söndag 7 februari 2010

Vetepapegoja

P1030881

Här blev det för en gångs skull lite ofrivillig tystnad i bloggen. Jag råkade ut för blindtarmsinflammation för en dryg vecka sedan, så jag har legat lågt sedan jag kom hem från sjukhuset.

När orken inte är på topp passar det bra att blogga om den andra handgjorda julklappen jag gav bort i julas. Maken förärades med denna vetepapegoja, som efter ett par minuter i micron är varm och rolig på stela axlar. Jag har tidigare sett varianter av vetedynor som sett ut som katter eller andra djur, men eftersom vi har ett internt skämt om en papegoja på axeln tyckte jag att en sådan skulle passa perfekt!

P1030883

Mönstret hittade jag på själv. Kroppen består av två likadana hopsydda delar i rött sammetsaktigt tyg. De är klippta som en hästsko och den ena ändan är en aning större för att fungera som huvud. Sedan sydde jag separata vingar och stjärtfjädrar samt ben och näbb. Dessa är fyllda med bomull medan kroppens innanmäte består av ekologiska vetekorn. Till sist broderade jag på ögon och lite lite färg på den ena vingspetsen. 

Gojan blev riktigt sympatisk tycker jag, samtidigt känns det rysligt att lägga in den i micron då den med stora ögon tittar tillbaka på en genom ugnsglaset…  Stackarn!